Terugbetaling

Geld zou geen hinderende factor mogen zijn als het gaat om uw gezondheid. De tarieven die wij hanteren, blijven dan ook betaalbaar en zijn conform de richtlijnen van de Vlaamse Beroepsvereniging van de Voedingsdeskundigen en Diëtisten.

 

Aangezien ik door het Riziv als diëtiste erkend wordt, komt u mogelijk in aanmerking voor een (gedeeltelijke) terugbetaling voor voedingsadvies door het ziekenfonds.

 

  • Iedere patiënt met diabetes type 2 krijgt 2 maal per jaar een consultatie (30 min.) terugbetaald, op voorwaarde dat men in het bezit is van een diabetespas en een verwijsbrief van de huisarts.
  • De Christelijke Mutualiteit pakt onder meer uit met een éénmalige tegemoetkoming van 40 € voor algemeen dieetadvies vanaf 4 consultaties.
  • Bij het Vlaams Onafhankelijke Ziekenfonds daarentegen kan de patiënt rekenen op een tussenkomst van 15 € per consultatie (max. 2/jaar) en indiende Body Mass Index (=BMI) gedurende 1 jaar stabiel blijft, krijgt men daarnaast een terugbetaling van 25 €. (1x/3 jaar)
  • Bij Partena kunnen volwassenen rekenen op een tegemoetkoming van 15 € per consultatie en dit met een maximum van 3 per jaar. Kinderen (tot 18 jaar) krijgen bij een 1ste consultatie een bedrag terug van 25 € en vanaf de 2de t.e.m. de 6de consultatie 10 €.
  • De Liberale Mutualiteit voorziet voor haar leden een tussenkomst van maximum 10 € per consultatie, met een maximum van 6 consultaties per kalenderjaar.
  • Bij Euromut Onafhankelijk Ziekenfonds kan men rekenen op een tegemoetkoming van 10 € per consultatie en dit met een maximum van 4 consultaties per jaar. Bij een BMI-waarde van meer dan 25 of wie aan een ernstige of chronische ziekte lijdt krijg je zelfs tot 12 consultaties terugbetaald en dit voor een bedrag van telkens 10 €.
  • Bij het Vlaams Neutraal Ziekenfonds kunnen kinderen en jongeren (tot en met 25 jaar) rekenen op een tegemoetkoming van 10 € per consultatie met een maximum van 5 per jaar. Volwassenen krijgen10 € per consultatie terugbetaald en dit met een maximun van 4 consultaties per jaar.

Voor meer informatie, informeert u zich desbetreffend best bij uw eigen ziekenfonds.